Om Informationsteknik 2018-02-28T10:14:34+00:00

Informationsteknik er den førende leverandør af løsninger inden for AV, IT og avanceret anvendelse af videoovervågning på det skandinaviske marked. Med mere end 40 års erfaring forstår vi at bygge bro mellem disse løsningsområder. Vi beskæftiger medarbejdere fordelt på vores hovedkontor i Glostrup, og afdelingskontor i Aarhus.

Vores filosofi er at tilbyde innovative løsninger, der er baseret på de bedste produkter og teknologier, som markedet kan tilbyde. I vores kundetilpassede løsninger anvender vi dels egenproducerede produkter dels produkter fra et bredt udvalg af de markedsledende producenter.

Informationsteknik er en kreativ og teknisk sparringspartner, der bidrager med alt fra design, installation af højteknologiske systemløsninger, til udvikling og drift af kritiske løsninger. Vi er store og små på en gang med fokus på at være de dygtige specialister med indsigt i alt om netværk, it, video – både konference og overvågning – og AV. Det tilbyder vi vores kunder.

Vores kompetencer indenfor hvert af vores forretningsområder er vores kunders sikkerhed for, at selv komplekse løsninger bliver enkle at anvende uden at gå på kompromis med hverken brugervenlighed, brugeroplevelse eller kvalitet.

Der henvises til Kompetenceområder for en mere detaljeret beskrivelser af vores forretningsområder og kompetencer inden for hver af samt i samspillet mellem disse.

Historien om Informationsteknik

Loading...

2017

I juni måned køber den erfarne IT- og erhvervsmand, Fritz Andersen, 100% af Informationsteknik for at videreudvikle virksomheden til én af Danmarks førende AV/Video-, IT-infrastruktur, videoovervågning og mobility-leverandører. De fire tidligere ejere er således udtrådt af selskabets ledelse, bestyrelse og ejerkreds. Alle øvrige fortsætter i selskabet, således at Informationsteknik nu beskæftiger 35 medarbejdere.

I august måned 2017 indgår Informationsteknik eksklusivaftale med AxxonSoft om salg og markedsføring af AxxonSoft videosoftware i Norden.

I september måned indgår Informationsteknik strategisk samarbejde med Solar Sikring omkring salg og markedsføring af intelligente videoløsninger til bl.a. videoovervågning, genkendelse og procesovervågning baseret på AxxonSoft videosoftware og Axxon Control Center.

I december måned bliver Informationsteknik valgt som én af tre leverandører til SKI Rammeaftale 50.70 for AV-udstyr. For første gang bliver Informationsteknik leverandør på en SKI rammeaftale.

2015

Informationsteknik får igen danske ejere da firmaet i januar købes af de fire erfarne erhvervsfolk Claus Hougesen, Peter Trans, Kim Holtum og Carsten Ritzau. Firmaet fortsætter med installation og udlejning af AV-løsninger. I februar 2015 flytter firmaets hovedkontor fra Sydhavn til lokaler på Ejby Industrivej 91 i Glostrup.

2011

Informationsteknik opkøbes af amerikanske Shure Incorporated. Dette partnerskab er til gensidig glæde og gavn for begge organisationer. Vores globale rækkevidde såvel som vores markedsposition styrkes.

2005 – 2010

Der ekspanderes med yderligere kontor- og lagerfaciliteter i København og Informationsteknik har nu 3.200 m2 at boltre sig på.

I begyndelsen af 2006 åbnes “DIS Americas” i Mexico City. Væksten er stor og vi beskæftiger ca. 155 medarbejdere.

Informationsteknik er i 2008 leverandør til alle projiceringer i og på Danmarks Radios præstigeprojekt – det nye hovedsæde for Danmarks nationale broadcast ved Ørestaden.

I 2009 afvikler Informationsteknik som total entreprenør alle de officielle møder i forbindelse med det svenske formandskab af EU.

I 2008 og 2009 effektiviseres administration, indkøb og drift og for at optimere forretningen samles de to danske afdelinger System integration og Udlejning under én ledelse i divisionen ”Project & Rental Division”.

De nuværende ejere begynder at sondere markedet for en stærk investor, der kan styrke førerpositionen i markedet og understøtte den fremtidige teknologiske udvikling af både DIS-forretningen, og Project & Rental forretningen.

 2000-2004

Informationsteknik fortsætter ekspansionen. For at styrke det dansk-svenske samarbejde opkøbes Technisound (Malmø) i 2001, og året efter åbnes et DIS-salgskontor i Dubai. Samtidig flyttes faciliteterne i Thailand til større lokaler.

I Danmark bliver der flere og flere kreative opgaver for store skandinaviske virksomheder, og vi leverer bl.a. AV-udstyr til samtlige møder i forbindelse med Sveriges formandskab. Vi løser også flere internationale opgaver bl.a. konferenceudstyr til Verdensbankens møder i Dubai og installation af en avanceret konferenceløsning til otte lokaler i EU’s nybyggede Belliard-bygning i Bruxelles.

Vi er med til at sætte farver på Tivoli og leverer løsninger til Tivoli Illuminationer, Minen (tidligere Baljebanen) og flere andre belysningsopgaver.

I periodens slutning beskæftiger Informationsteknik ca. 140 medarbejdere. Væksten på medarbejdersiden er primært sket på udviklingssiden (R&D).

1996-1999

Det betyder endnu en flytning og denne gang til Vestre Teglgade 12 i Københavns sydvest kvarter. Her får vi i alt 2500 m2 kontor- og lagerfaciliteter og har nu plads til at rumme den vækst, der er under opsejling.

For at styrke den fortsatte ekspansion af DIS konferenceudstyr grundlægges datterselskab i Bangkok (Thailand) og Seoul (Korea). I samme periode påtager Informationsteknik Scandinavia sig sin hidtil største udfordring for kongen af Saudi Arabien. Vi skal levere en nøglefærdig “State of the Art” digital lyd-, konference-, simultantolke, afstemnings- og mainframe computer netværksinstallation til parlamentet i Riyadh. I slutningen af 90’erne beskæftiger vi ca. 100 medarbejdere.

1991-1995

I denne periode danner Informationsteknik Scandinavia A/S et fuld-scale service og produktkoncept, som omfatter totalentrepriser af AV- og konferencetekniske løsninger til både køb (permanente) og midlertidige (leje) behov. Dette gennembrud betyder, at Informationsteknik Scandinavia bliver leverandør af et turn key projekt for parlamentet i Kuwait med simultantolke- og konferenceudstyr, afstemningsanlæg, video-broadcast suite, storskærmsprojektion, studie-kameraløsning og meget mere.

Afdelingen i Århus grundlægges som udlejnings- og serviceafdeling til hovedkontoret og Informationsteknik Scandinavia beskæftiger nu 55 medarbejdere.

1986-1990

Informationsteknik flytter til Bispevej 4, Kbh. N. for at få mere plads til både flere medarbejdere og mere udlejnings- og produktionslager. For at sikre væksten, ændres ejerforholdene, og selskabsnavnet ændres til Ny Informationsteknik A/S.

I 1989 fusionerer Ny Informationsteknik A/S med DIS, Danish Interpretation Systems A/S – et produktions- og udlejningsselskab for avanceret konference- og tolkeudstyr. Det betyder endnu større pladsbehov, så vi flytter til Bispevej 25. Samtidig skifter virksomheden navn til Informationsteknik Scandinavia A/S, og DIS-produkterne indgår nu som et varemærke i virksomheden.

Informationsteknik Scandinavia AS i Oslo (Norge) og Informationsteknik Scandinavia AB i Stockholm (Sverige) etableres med det primære formål at drive udlejningsvirksomhed af DIS-konference og tolkeprodukter. I slutningen af 80’erne beskæftiger virksomheden ca. 40 medarbejdere.

1981-1985

Virksomheden har vokseværk og får flere og mere komplicerede AV-installationsopgaver. Behovet for at betjene udstyret centralt stiger, og vi udvikler blandt andet eget AV-kontrol system.

For første gang i Danmark bliver brugerne nu i stand til at starte et AV-show ved at trykke på bare én knap: På en og samme tid dæmpes lyset, mørklægningen går ned, lærredet kommer frem, lyden skrues op og billedet toner frem på skærmen. Et stort fremskridt for den professionelle mødeafholdelse. I slutningen af 1985 beskæftiger Informationsteknik 20 medarbejdere.

1973-1980

Soundwell A/S grundlagt 1. juli 1973 af fire ingeniørstuderende fra DTU. I virksomheden første år udføres en række lyd- og lysinstallationer, og efter flere succesrige løsninger hos bl.a. A.P. Møller, begyndte virksomheder at efterspørge leje af udstyr til kortvarige arrangementer – og løsninger med både lyd og lys. Soundwell skiftede efter nogle år navn til Informationsteknik A/S og beskæftiger i slutningen af 70’erne 15 medarbejdere.