Vestas anskaffer en af Danmarks største supercomputere af Informationsteknik

Informationsteknik har indgået kontrakt om leverance af nyt supercomputer miljø på et større 2-cifret millionbeløb med Vestas baseret på markedsledende teknologier fra Lenovo og EMC.

Vi er stolte af at kunne informere om, at vi blev valgt til at levere Vestas’ nye supercomputer. Den skal hjælpe Vestas med at fastholde forspringet til konkurrenterne inden for behandling af vinddata og komplicerede vindberegninger.

En supercomputer er populært sagt en meget kraftig udgave af en normal computer. Den bliver bygget sammen af rigtig, rigtig mange kraftige computere, der fungerer som én stor såkaldt supercomputer.

Til Finans.dk har Vice President hos Vestas Lars Christian Christensen tidligere udtalt følgende: »Sammensætningen af det nye system sikrer, at vi fortsat kan være i front med simuleringsopgaver i forbindelse med selve mølleudviklingen og i anvendelsen af meteorologi«.

Vestas har nu mulighed for at beregne vindforhold over hele kloden for hver eneste kvadratkilometer land, og med få meters præcision på udvalgte områder. Mulige placeringer for en vindmølle bliver meget præcist beregnet uden først at skulle bruge både penge og tid på dyre målinger på stedet. Og med historiske vinddata i ryggen gør det Vestas i stand til at beregne, hvordan en vindmøllepark skal planlægges og placeres for at få optimalt udbytte af vinden. Vestas har nemlig et meget præcist billede af, hvordan vinden har blæst de seneste årtier. Der kan eksempelvis være store forskelle i udnyttelse af vinden, hvis man flytter en enkelt vindmølle lidt rundt i landskabet.

For Informationsteknik har sagen betydet et gennembrud i at kunne levere større, komplekse og forretningskritiske datacenter løsninger. Informationsteknik har vundet sagen i skarp konkurrence ved at kunne tilbyde en transparent samarbejds- og prismodel og være et one-stop shopping point for Vestas.

2018-03-08T12:03:24+00:00 25-02-2016|